OP HET PODIUM MET NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

Schrijfsels over NAH

  • Blog

Vandaag na een maand eindelijk de overdracht naar het Leger des heils! Om 11 uur afgesproken bij de gemeente. Ja, er is een parkeerplaats voor de deur. Ja, jij mag daar parkeren als gehandicapte. Ik meld me bij de slagboom bij de bewaker. Welkom mevrouw van der Aa, u mag doorrijden. Ik stap uit de auto en zie twee enorme betonnen trappen. De leuning links mooi, daar ga ik naar boven! De vriendelijke bewaker gaat op zoek naar een ruimte voor 7 mensen dat zijn ze hier duidelijk niet gewend. Maar het moet lukken wat stoelen bijschuiven. Ik maak kennis met Pieter en Kaya van het Leger des Heils. Ze werken net als ik met straat patiënten dus er is gelijk een klik. Daar komt Trudy van de gemeente aanlopen. We vertrekken naar de gespreksruimte die erg heet is! Trudy geeft aan dat de temperatuur niet te regelen is in t gebouw het is of te warm of te koud! Ik bel Nadya, de Gazavrouw ‘kunnen jullie het vinden?’ Ik denk aan haar man met gebroken been en alle trappen. Ja, we komen eraan!

We zitten met zijn allen in het warme hokje. Linda komt binnen, gezinscoach van het Leger. Zij komt uit Tilburg, hier speciaal ingevlogen voor het gezin. De ouders vertellen hun vluchtverhaal. Iedereen is onder de indruk. Trudy legt duidelijk uit dat woningen in Nederland een groot probleem zijn. Zij krijgen urgentie, wat al heel bijzonder is. Het zal een sobere start zijn maar wel veilig. Onderzocht wordt of de kinderen naar school kunnen of naar andere activiteiten. Na ruim een uur nemen we afscheid. Ik benoem dat ik de team app ga aanpassen met de nieuwe begeleiders.

Als ik het hokje uitstap voel ik een frisse waai over mijn gezicht. De vriendelijke bewaker zegt dat ik de lift kan nemen naar de parkeerplaats. O kan dat?! Ik stap in de lift en duw op P. Ik loop via de schuifdeuren naar buiten en kijk om me heen. Ik zie mijn auto niet, sta aan de andere kant van het gebouw? Een sjiek geklede man met taartdoos in zijn hand ziet me kijken. Hij vraagt of hij kan helpen. De parkeerplaats aan de voorkant? Loop maar met me mee. Ga je trakteren? Nee, ik ben net getrakteerd! O dat is beter. We lopen terug, met de lift weer naar boven. De man geeft de beveiliger op zijn kop. Eenmaal buiten laat hij de lift zien, die is buiten als verlengde van de trap!! Met lift 1 naar beneden, lopen naar lift 2, weer naar beneden. En wat is uw functie? Ik ben gebouw beheerder. Ik zag je vanmorgen naar boven lopen dus heb je in de gaten gehouden. Aha! Nou jullie zitten in een sjiek gebouw. Ik hoop dat het gebouw aan de Fuutlaan voor de daklozen ook mooi wordt. Nou bedankt voor je persoonlijke begeleiding! De sjieke man neemt op zijn glimmende dansschoenen weer naar boven. Jel bij de gemeente Eindhoven met inclusiviteit is het nieuwe emancipatie, iedereen telt mee.