OP HET PODIUM MET NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

Voorlichting over NAH

  • Film / Video

De film 'Een ander hoofd' kan op verzoek worden getoond tijdens voorlichtingsbijeenkomsten over NAH, al dan niet in combinatie met sketches, een vragensessie of een lezing.

Proces in beeld

De documentaire 'Een ander hoofd' gaat over het proces van het werken aan onze theaterproductie. Na een repetitieperiode van anderhalf jaar stonden we begin 2023 in het theater. Alle spelers zijn ervaringsdeskundigen met niet-aangeboren hersenletsel en hun mantelzorgers. Al die tijd volgde filmmaker Edith van Zalinge het repetitieproces, ook in corona tijd. De film ging in november 2023 in première. 

De kracht van theater

Je ziet regisseur Liesbeth Reeser op een bijzondere manier aan het werk met onze groep. Een film over kwetsbaarheden, veerkracht en doorzettingsvermogen. De docu laat de kracht zien van theater binnen een verwerkingsproces. Met creativiteit en humor, wat we vaak missen in de nah revalidatie wereld. De documentaire geeft je een unieke kijk op de impact van nah op het dagelijks leven.

De documentaire bekijken tijdens een bijeenkomst? Vraag naar de mogelijkheden!

Lees de reacties op de bijdrage van NAH-ja! tijdens bijeenkomsten

Bekijk de trailer:

 

Reacties op de documentaire

Bijzonder. Verdrietig, maar vooral krachtig en mooi. (Cor de Bresser, november 2023)

Dank je wel. Ik heb het met bewondering bekeken. (Margôt Ros, november 2023)

Wauw, wat mooi om nu ook achter de schermen te mogen zien hoe het theaterstuk is ontstaan! Heel ontroerend en ook zo mooi! Dank je wel voor het delen! (Cari Elias, november 2023)

Zo mooi deze documentaire. Hoe mensen weer hun talenten ontdekken en elkaar steunen in hun ontwikkeling. (Marjo Blom, november 2023)

Wat een geweldige documentaire heeft Edith van Zalinge over de aanloop naar de zeer geslaagde theatervoorstellinge­n NAH-ja gemaakt! Deze documentaire en de theatervoorstelling hebben mij en vele anderen een unieke en indringende kijk gegund in de belevingswereld van deze ervaringsdeskundigen en hun mantelzorgers. Mijn complimenten gaan ook uit naar Liesbeth Reeser, die op bijzondere wijze vorm heeft weten te geven aan deze problematiek, en uiteraard naar alle anderen die aan de realisatie van dit project hebben meegewerkt. Maar mijn speciale achting gaat uiteraard uit naar de betrokken NAH-ers die hieraan hebben meegewerkt en die zich zo publiekelijk hebben durven open te stellen. Chapeau! (Ed Smeets, november 2023)

Prachtig en heel emotioneel. Dank jullie wel voor het delen. Ik kijk vanaf nu heel anders tegen mensen met NAH aan. (Jan Reker, november 2023)

Een inkijkje in wat NAH voor eenieder betekent, indrukwekkend weergegeven. Je voelt de impact die het op ieders leven heeft: van NAH-er tot mantelzorger, het verdriet en soms ook de humor, de onmacht maar ook de kracht. (Dorien Felten, november 2023)

Dank dat ik erbij mocht zijn. Prachtige docu Edith van Zalinge! Indrukwekkende verhalen samengebracht in een theaterstuk. Mooi Liesbeth Reeser! (Hildegard Hick, november 2023)

Geweldig! Een prachtige documentaire over een uniek project met hele mooie mensen! Heel veel succes met NAH-ja! on tour. (Wilco Giesen, november 2023)

Ik vind het een geweldige docu die boeit en ontroert. Complimenten aan de mensen die hebben meegewerkt en al hun emoties toonden. En een groot compliment aan Edith van Zalinge. Het is weer helemaal raak. (Sylvia Eickholt, november 2023)

Mooi in beeld gebracht en te zien wat theater kan doen! (Connie de Bruijn, november 2023)