OP HET PODIUM MET NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

Met NAH op de planken

  • Blog

Verhalen

Prachtige verhalen bij de zelfhulpgroep voor NAH lotgenoten, waren de basis van theatergroep NAH-ja!. Want waarom zouden we die bijzondere verhalen niet op het podium delen? Om uit te leggen waar we tegenaan lopen in het dagelijks leven. Wat er soms mis kan gaan binnen het gezin, op het werk, in relaties, in gesprekken met hulpverleners en instanties. 

Regie

Regisseur Liesbeth Reeser kwam op ons pad. Zij paste wonderwel bij de groep en wist haarfijn de essentie uit de verhalen naar boven te halen. Tijdens de repetities groeiden de spelers en daarmee de theaterproductie. 

Voorstellingen

De voorstelling 'Een ander hoofd dan jij ziet" speelden we in twee uitverkochte theaters: op 8 april 2023 in het Dommelhuis in Son en Breugel en op 24 mei 2023 in het Parktheater in Eindhoven. Neuropsycholoog dr. Erik Matser werkte beide keren mee via een vragensessie en een lezing. De reacties na de voorstellingen waren overweldigend. 'Jullie moeten hiermee het land in' riep Matser. Dat kan helaas niet: het energieniveau van de spelers met NAH is hiervoor te beperkt.

Medewerkers aan 'Een ander hoofd dan jij ziet' 

  • Spelers: Mariëlle van der Aa, Marieke van Rijswijk-Peels, Corry Althuizen, Peter Althuizen, Sjef van Beek, Ria de Wit, Petra Gyselen, Johan Jansen, Herman Witteveen, Trudy Hilkes
  • Regisseur: Liesbeth Reeser
  • Achter de schermen: Anja van Aert, Wieke Jansen

Terugkijken

 Op het YouTube kanaal van NAH-ja! zijn de opnames van de theatervoorstellingen terug te zien. Daarnaast is het proces van het tot stand koming van de productie, vastgelegd door journalist en camjo Edith van Zalinge. Zij maakte een prachtige documentaire met de titel 'Een ander hoofd'. Deze docu kan worden vertoond tijdens voorlichtingsbijeenkomsten in de regio en daarbuiten. 

Subsidie

De theaterproductie kwam mede tot stand dankzij de bijdragen van:

  • Oranjefonds
  • CKE Eindhoven
  • Gemeente Son en Breugel