OP HET PODIUM MET NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

Over NAH-ja!

  • Blog

Breinlijn

Breinlijn is een gratis landelijk loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel. Een hersenletsel deskundige in jouw regio verwijst je naar passende zorg en ondersteuning. 

Als patiënt verdwaal je gemakkelijk in de digitale informatie markt van de NAH wereld. Gelukkig is er nu een landelijk loket dat als wegwijzer functioneert.

Carte Blanche

Carte Blanche is een kunstenaars collectief in Eindhoven. Zij maken theater, beeldend werk en poëzie in voorstellingen en workshops. Lastige talenten krijgen de ruimte. Handicaps en hindernissen verdoezelen ze niet maar vormen juist de motor om kunst te maken.

Als NAH-ja! club zijn we ontzettend blij dat we met Carte Blanche mogen samenwerken. De repetitie ruimte is ruim en uitnodigend, we voelen ons hier thuis!

CKE 

Creativiteit voor iedereen! CKE Eindhoven wil dat alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans krijgen om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Want kunst en cultuur zijn van essentieel belang voor het ontwikkelen, ontmoeten en verbinden van mensen. Zeker in deze regio, die drijft op techniek, design en kennis.

Wikke Peters, cultuur aanjager van het CKE, hielp ons bij het aanvragen van subsidies. Dankbaar en het smaakt naar meer! 

Edith van Zalinge

Edith van Zalinge is journalist en camjo. Op 16 november 2023 was de première van de film ‘Een ander hoofd dan jij ziet’ bij Carte Blanche in Eindhoven. Een prachtige documentaire van 25 minuten over 'the  making of' van ons theatertstuk, vol kwetsbaarheden en kracht. Theater is een geweldig middel om emoties te kunnen delen.

Zo blij met Edith Van Zalinge die als een engeltje ons 1,5 jaar heeft gevolgd en gefilmd. Edith is en blijft onze steunpilaar. Dankbaar voor haar betrokkenheid en inzet! 

Oranjefonds / SESAM

De theatervoorstelling ‘Een ander hoofd dan jij ziet’ werd mede gefinancierd door het Oranjefonds. Na de voorstelling begon onze zoektocht. Waar willen we heen? Kan NAH-ja! blijven bestaan en zo ja, hoe, in welke vorm? Via het Oranje Fonds kwamen we in contact met de SESAM. SESAM staat vrijwilligersorganisaties en sociale ondernemingen met professioneel advies terzijde. Adviseurs van SESAM zijn vrijwilligers en experts op het gebied van bestuurlijke- en organisatorische vraagstukken. Zij hebben hun sporen ruim verdiend en delen hun kennis graag met jou. Je vindt ze in elke provincie.

Marjo Blom en Helen Eggenkamp kwamen als adviseurs van SESAM op ons pad. Samen met een kerngroep hebben we de missie, visie en stichtingsplannen met ondersteuning van deze kanjers uitgewerkt! 

Pine

Pine is de 18-jarige dochter van Mariëlle met een creatief brein en illustrator talent. Zij volgt de opleiding Motion en Design aan het MBO Sint Lucas te Eindhoven. Pine verzorgt de illustraties voor onze website, waarmee we erg blij zijn! Interesse in werk van Pine? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Strrr, Koen Crommentuijn

Koen Crommentuijn is conceptueel ontwerper bij Studio Stoerrr. Hij werd als partner van Marielle vanzelf betrokken in wereld van niet-aangeboren hersenletsel. Met zijn mentaliteit ‘niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden’, ontstond het idee van de Boodie. De Boodie is een ‘Feelgood hoodie’, die helpt om overprikkeling te voorkomen. In samenwerking met het bedrijf New Order of Fashion fashion designers, wordt momenteel de nieuwe Boodie ontworpen. Hierbij houden ze rekening met circulaire fashion. Met NAH ervaringsdeskundigen aan dek, om de Boodie te testen! We hopen midden 2024 de Boodie te kunnen presenteren.