Ik wil dat de Boodie lokaal met biologische stoffen geproduceerd wordt. De modeontwerpers beginnen te lachen. "Dat lukt niet Mariëlle, veel te duur. Als wij hier de Boodie naaien kost deze 160 euro per stuk, dan hebben we de stof nog niet meegerekend."
Nu, twee jaar later, brengen we de Boodie op de markt voor 149 euro per stuk. Het was een hele zoektocht, heftige voorinvestering, maar vooral een groot avontuur voor mijn man en mij. Wij zijn van mening dat je dit duurzame product maar één keer in je leven koopt. Het is one size, waardoor je het kunt blijven dragen ook als je wat kilo’s aankomt of er juist verliest. Het vest heeft bewust geen mouwen waardoor je het in de zomer en winter over je kleding kunt dragen. De stof bestaat uit 87% katoen en 13% polyester, dus duurzaam waardoor de kans klein is dat het in zee belandt. Ik was helemaal in shock toen ik een documentaire zag over de afval bergen kleding die in Afrika in de zee terecht komen.
En het logo? Dat maken we van spijkerstof. Ons naaiatelier Draad en Daad heeft daarom oude spijkerbroeken nodig. Die heb ik zonder moeite geritseld bij mijn collega’s van de huisartsenpraktijk. Ik krijg veel reacties dat 149 euro een flinke prijs is. Na mijn opmerking “het komt niet uit China”, en ja, “je moet 4 weken wachten want het wordt met de hand gemaakt”, lijkt het kwartje te vallen. In deze jachtige wereld is het goed om bewust na te denken wat je koopt en waarom. Ik denk dat dit bijdraagt aan het Feelgood gevoel van de heerlijke Boodie Feelgood hoodie.
Foto: Jelle met haar vriendinnen