OP HET PODIUM MET NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

Over NAH-ja!

  • Informatie

Over prikkels

Veel mensen met NAH of een andere hersenaandoening hebben last van overprikkeling. Je kunt er klachten van krijgen zoals vermoeidheid, overgeven en hoofdpijn. Bezoek aan het theater is daarom soms lastig of helemaal niet mogelijk. Heel jammer, want daardoor mis je het plezier van een theaterbezoek! Tijdens het productieproces voor 'Een ander hoofd dan jij ziet' ontstond het idee voor de 'Boodie, de feelgood hoodie'. Dit werd opgepakt door Studio STRRR, een creatieve studio uit Eindhoven.

Boodie, de feelgood hoodie

De boodie is een comfortabel mouwloos vest met capuchon. Het wordt speciaal ontworpen tegen overprikkeling. Zo wordt het geluid gedempt en kun je je ogen afschermen.

Tijdens de theatervoorstellingen in maart/mei 2023 zijn de eerste prototypes getest. De reacties waren heel positief. Voor het definitieve ontwerp is New Order of Fashion (NOOF) ingeschakeld, een platform van jonge ontwerpers. Het eerste concept is inmiddels gereed (april 2024) en getest door ervaringsdeskundigen. Op het Nationaal Congres voor Overprikkeling op 4 juni 2024 volgt de officiële presentatie. NOOF wordt ook betrokken bij de productie van de Boodie vanaf najaar 2024.

Ik ben benieuwd naar de Boodie! Houd mij van de ontwikkelingen op de hoogte.